Skip Navigation

Válasszon nyelvet

Az eredeti alkatrészek minősége: a legfontosabb tudnivalók

Van különbség az eredeti és az utángyártott fékbetétek között?

A fékbetétgyártók többsége esetén a válasz igen. A frikciós termékeket előállító gyártók többsége nem rendelkezik az eredeti gyártók ismereteivel, és kizárólag az utángyártott termékek specifikációira összpontosítanak. A Ferodo azonban kivételt képez ez alól, és kiváló hírnévnek örvend, mint eredeti alkatrészek gyártója. A felső kategóriás frikciós termékek tulajdonságai, például a kiváló megállítási teljesítmény, a hosszabb betétélettartam, a kevesebb zaj és a visszafogott porképződés nem mindig garantálható utángyártott fékalkatrészek használata esetén. Egyszerűen azért, mert nem ugyanazon a prémium minőségű gyártási színvonalon készülnek. 

Hogyan választja ki tehát egy autógyártó, hogy milyen fékbetéteket szeretne használni? Annak érdekében, hogy hatékony megállítási képességet, minimális kopást és 80 000 km futásteljesítményt garantáló, kiváló teljesítményű végterméket használjanak, a járműkészítők körültekintően választanak ki olyan anyagkombinációkat, amelyek kifejezetten az autómodell igényeihez igazodnak. Egyetlen anyag ugyanis nem képes lefedni a teljes modellválasztékot. A körültekintő kiválasztással gondoskodni lehet a tökéletes illeszkedésről és az optimális teljesítményről. Ez az a terület, ahol az eredeti gyártói minőséget biztosító féktermékek viszik el a pálmát. Mi van akkor azonban, ha a frikciós alkatrészek gyártójának minden terméke képes megfelelni ugyanazoknak a minőségbeli követelményeknek? 

A Ferodo® megközelítése:
2 piac, 1 színvonal

 

A fékbetétek a kiegyensúlyozott fékrendszerek szívét képezik. Pontosan ezért kell gondoskodni arról, hogy a készleten tartott betétektől kezdve az utángyártott alkatrészekig a frikciós termékekre vonatkozó minden alapvető követelmény teljesüljön. Függetlenül attól, hogy eredeti vagy utángyártott fékbetétről van szó, a Ferodo® minden frikciós terméke ugyanazokon a korszerű gyártósorokon, ugyanazon szigorú mérnöki szabványok szerint készül, ami garantálja a minőséget a forgalmazók, szerelők és járművezetők számára. 

Merüljünk egy kicsit mélyebbre a témában. A fékbetétek tervezése során a németországi Bad Cambergben található korszerű kutatási és fejlesztési központunk elemzéseit vesszük alapul. Az itt dolgozó tudósok és mérnökök összeadják a szakértelmüket, hogy részletekbe menően tesztelhessék és finomíthassák a termékeinket. Az átfogó tesztelést követően a vadonatúj eredeti és az utángyártott termékek fejlesztése egyaránt a Mondoviban, Chapel-en-le-Frith-ben vagy Kostelecben található, eredeti alkatrészeket gyártó üzemekben történik. 

Ezekben a létesítményekben specialistáink csúcsminőségű gépekkel prémiumkategóriás frikciós termékeket terveznek, amelyek a Ferodo® eredeti alkatrészeinek kiváló minőségét tanúsító jelzést viselik. Ez a hatékony megállítási teljesítmény, a minimális kopás és a hosszú élettartam fémjele. A fékbetétek vagy más féktermékek kiválasztásakor az adott járműtípust kell figyelembe venni. Csak végig kell gondolnia, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie a fékbetétnek, és már bele is vághat a keresésbe. A legfontosabb információkat itt foglaltuk össze.

OE-pedigree-Bad-Camberg

Az eredeti alkatrészeknek megfelelő minőség: garancia a prémiumkategóriás termékre

Profi tipp: amikor egy adott járműhöz vásárol frikciós termékeket, mindenképpen az eredeti alkatrészeknek megfelelő minőségű alkatrészeket válasszon. Az eredeti alkatrészeknek megfelelő minőségű frikciós termékek optimális súrlódást biztosítanak, mert megfelelnek az eredeti alkatrészek specifikációinak. Szigorú metallurgiai tesztekkel gondoskodnak róla, hogy optimálisan teljesítsenek, még a legszélsőségesebb helyzetekben is. Ez azt jelenti, hogy az eredeti alkatrészeknek megfelelő minőségű utángyártott alkatrészek megállják a helyüket a piacon kapható eredeti termékekkel szemben. Az eredeti alkatrészeknek megfelelő minőség régóta ismérve a csúcskategóriás alkatrészeknek: valódi viszonyítási alapot jelent a világ számos autó-, kisteherautó-, tehergépkocsi-, utánfutó- és buszgyártójának. A Ferodo® esetében az eredeti és utángyártott féktermékek is az optimális teljesítmény igazoló, az eredeti alkatrészek kiváló minőségét tanúsító (Original Equipment, OE-) jelzést viselik. 

A Ferodo®, mint az autógyártás viszonyítási alapja

Mivel a Ferodo® alkatrészei vagy eredeti, vagy az eredeti alkatrészek minőségének megfelelő alkatrészek, kiemelkedő biztonsági, megbízhatósági és minőségbeli tulajdonságokkal bírnak. Ez azt is jelenti, hogy a Ferodo® ugyanakkora jelentőséget tulajdonít az eredeti és az utángyártott termékeknek, mivel a forgalmazók, szerelők és járművezetők mindkettő után érdeklődnek. A jelentősebb autógyártók többségének hivatalos OE-partnereként és a gépjárműpiac 100 legkelendőbb autójának kiszolgálójaként számos féktermékünket kifejezetten a gépjárműgyártók igényeihez fejlesztettük és választottuk ki. 

Évente több mint 40 millió fékalkatrészt gyártó 14 gyártólétesítményünknek köszönhetően biztonsággal kijelenthetjük, hogy minden autóipari igényt csúcskategóriás, a világ minden táján bizalommal fogadott részegységekkel elégíthetjük ki.

OE-Pedigree-Production

 

Az eredeti Ferodo®-termékek
minőségével járó előnyök

 

Általános jellemzők

  • Prémium színvonalat biztosító belső kutatás és fejlesztés
  • Ugyanazon a gyártósoron készülő eredeti és utángyártott alkatrészek
  • Kiemelkedő fékezőerő
  • Kiszámíthatóan viselkedő és reagáló pedálok

Alkatrészek egyszerű beszerelése

  • Széles kínálat és optimális alkatrészellátás a forgalomban lévő autók számára
  • Mellékelt szerelési tartozékok az eredetialkatrész-beszállói specifikációnak való megfelelés érdekében
  • Következetes gravírozott jelzések a teljes nyomon követhetőség érdekében

Hosszabb fékbetét- és tárcsaélettartam

  • Megnövelt élettartam és teljesítmény kiváló hőelvezetéssel
  • Megnövelt tartósság a kiváló metallurgiai eljárásoknak és kialakításnak köszönhetően

Biztonságosabb vezetés

  • Nem forgásiránykötött felület, jobban illeszkedő fékbetét és féktárcsa
  • Rövidebb megállítási távolságok és megnövelt fékteljesítmény a bekoptatás során
  • A csúcsminőségű öntési folyamat drasztikusan csökkenti a fékhibák és balesetek kockázatát

Nagyobb vezetési kényelem

  • A jobb rezgéscsillapítás minimális szinten tartja a vibrálást és zajt

Hogyan ismerhetők fel az eredeti Ferodo®-alkatrészek?

A DOBOZBAN 

Ha szeretne biztos lenni abban, hogy hivatalos Ferodo®-fékbetétet tart a kezében, ellenőrizze az utángyártott vagy eredeti fékbetétek mindegyikén megtalálható egyedi Ferodo®-jelzést. A Ferodo® frikciós termékeinek nyomon követhetőségét biztosító jelzéseket bemutató alábbi ábra nyújt információt arról, hogyan ellenőrizheti Ferodo®-termékeit.

file

Ha kétségei vannak az alkatrész eredetiségével kapcsolatban, forduljon közvetlenül a csapatunkhoz, vagy beszéljen helyi Ferodo®-képviselőjével.

Tájékozódjon bővebben a Ferodo „A teljesítmény ereje” megközelítéséről